Villa Westerduin Omgeving

Zeeland is de meest authentieke kustprovincie van ons land, waar geen dorp verder dan 17 km van de zee of van een voormalige zeearm ligt. Als noordelijkste schiereiland van Zeeland staat Schouwen-Duiveland bekend als 'de kroon op Zeeland'. Bezoek de fameuze Oosterscheldekering, wandel door het grootste bos van Zeeland of pak de fiets en geniet van de unieke fietspaden langs strand en duin.

FEBRUARI: STRAÔRIEËN

Authentieke Schouwse folklore

Het straôrieen is ontstaan halverwege de 19e eeuw als voorjaarsfeest. De paarden konden in aanloop naar pasen van stal om het land te bewerken en daarom werd met het helende zoute water eerst de 'kwade geesten' (mok, rasp en andere beenaandoeningen) verjaagd. De laatste jaren ontwikkelen binnen Straô verschillende nieuwe tradities. Maar wat in elk dorp hetzelfde blijft zijn de stroosels (een soort kruidenkoek) met warme chocomel, die verkrijgbaar zijn. De stoet wordt binnengehaald met de lokale muziekvereniging, die de ruiters begeleidt naar de dorpsring, waar het traditionele ringsteken plaatsvindt.

JUNI: CONCERT AT SEA

Concert op toplactie met supersfeer

Concert at Sea is een jaarlijks terugkerend fenomeen in de provincie Zeeland. In de zomermaanden wordt de Brouwersdam omgetoverd tot een swingende mensenmassa. Niet alleen de Zeeuwen lopen warm voor Concert at Sea, belangstelling is er van heinde en verre. En met zo’n prachtige locatie en super sfeer is het geen wonder dat Concert at Sea kaarten schaars goed zijn...

AUGUSTUS: NAZOMERFESTIVAL

Theater en dans op verrassende locaties

Het Zeeland Nazomerfestival brengt sinds 2001 theater en dans op verrassende locaties in de openlucht en in bijzondere gebouwen verspreid over Zeeland. Het festivalhart in de Abdij van Middelburg toont een keuze uit bestaand aanbod van podiumkunsten en veel muziek. Het is een plek waar mensen samenkomen om te picknicken of te zingen. Waar wordt gelachen, gedanst en ontmoetingen ontstaan. Ten minste drie locatievoorstellingen worden speciaal voor het festival gemaakt en zijn alleen in Zeeland te zien.

SEPTEMBER: FILM BY THE SEA

Meer dan een filmfestival

Film by the Sea is meer dan alleen een film- en literatuur festival: het heeft naast de vele premières ook aandacht voor de kwetsbare cinema. Het festival vertoont in totaal zo’n 100 films uit alle delen van de wereld die speciaal worden geïmporteerd voor een unieke vertoning tijdens het festival; er is een uitgebreid educatieprogramma, er zijn cursussen en in de dagelijkse talkshows ontmoeten publiek en gasten elkaar.

Villa Westerduin Thema's

VERGADERVILLA

Geheel of deels af te huren Heeft u de komende tijd iets te bespreken met uw collega’s en u wilt dit in stijl doen? Villa Westerduin is uitermate geschikt voor een bijeenkomst aan zee. Hier vindt u nog echt alle rust en ruimte. De perfecte plek om met uw gezelschap geconcentreerd te kunnen vergaderen.

HIGH TEA

Verras oma of moeder
Geniet samen met uw gasten van een uitgebreide high tea met zoete taarten, scones met clotted cream, heerlijke muffins met marmelade, sandwiches, quiches, zoute koekjes en verschillende theesoorten. De high tea wordt geserveerd op elke gewenste plek in de tuin, of op het terras.

FAMILIEVAKANTIE

Ideale ligging
Door de rustige ligging langs de bosrand, de zonrijke ligging van de villa en het hoge kwaliteitsniveau van interieur en voorzieningen, is Villa Westerduin een ideale plek voor een ontspannen weekend met familie of vrienden of een fijne vakantie voor gezinnen met kinderen.

PRIVATE DINER

Informeel of uitgebreid Besloten dineren kan bij Villa Westerduin zowel binnen als buiten. Wat dacht u van een informeel amuse diner in onze lounge met openhaard of een uitgebreid private dinner in één van onze sfeervolle diner-vertrekken? Vraag onze receptie gerust naar de uitgebreide mogelijkheden!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Ontvang de scherpste seizoensaanbiedingen, het laatste nieuws en leuke uittips in uw mailbox. Schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Meer informatie: +31(0)111 462 500

Villa Westerduin • Laône 6 • 4325 EK • Renesse • info@badhotelrenesse.nl

Volg Villa Westerduin

FacebookInstagramTwitter