31-01-2024

Alyanne, manager Support en Expertise Team: “Als we niks horen, hebben we het goed gedaan”

Alyanne, manager Support en Expertise Team: “Als we niks horen, hebben we het goed gedaan”
Alyanne, manager Support en Expertise Team: “Als we niks horen, hebben we het goed gedaan”

Dagelijks zijn vele vakkrachten van Westerduin actief bij opdrachtgevers. Om dit proces soepel te laten verlopen, staat het Support en Expertise Team met plezier klaar voor collega’s en opdrachtgevers. Hoewel hun rol vaak onopgemerkt blijft, is deze cruciaal. Alyanne, de manager van het team, lacht en zegt: "Dat is maar goed ook. Wij regelen hier alles. Als we niets horen, betekent het dat we ons werk goed hebben gedaan."

Van support naar advies

Haar team stond ooit bekend als Backoffice. Dit team had als belangrijkste taak het ontzorgen van vestigingen, opdrachtgevers en vakkrachten. Een hoop taken zoals salariëring, contractuele zaken en de beantwoording van praktische vragen werden geregeld door Alyanne en haar team. Vorig jaar kwam het geven van advies en delen van expertise er bij. Collega’s en opdrachtgevers kunnen met vragen op bijvoorbeeld het gebied van wet- en regelgeving of contractuele zaken bij ‘Team SET’ terecht. “We zijn blij dat we de kennis die we in al die jaren hebben opgedaan kunnen delen met onze collega’s en opdrachtgevers.”

Alyanne: "Wij kijken altijd waar we het nóg beter kunnen doen." 

Altijd kijken: waar kan het beter?

Alyanne is blij met haar positief ingestelde team. Veel teamleden zijn al meer dan vijf jaar aan boord. Anderen hebben een achtergrond in het werk op de vestiging. Ze weten dus wat er speelt bij hun collega’s. Een mooie mix van collega’s met verschillende talenten. Eén ding hebben ze gemeen: allen houden ze ervan om de kwaliteit van de Westerduin dienstverlening nog beter te maken. “We hebben al een strakke basis staan. We kijken altijd waar we het nog beter kunnen doen. Wij zorgen voor goede systemen en goede processen. Maar er is altijd ruimte voor verbetering.”

Wins voor het team

Ook afgelopen jaar zette het team zich in voor belangrijke trajecten. Denk daarbij aan het begeleiden van de wetswijzigingen in juli 2023. “Deze wijzigingen hadden een flinke impact op de uitzendbranche en dus ook op Westerduin. Dat is allemaal naar wens verlopen, heel fijn.” Ook heeft het team een bijdrage geleverd aan de ABU certificering - een certificaat waarbij kwaliteit van je dienstverlening centraal staat. Zelfs voor dit jaar is deze certificering al binnen. Ook droeg het team bij aan de Great Place to Work certificering. “Daarnaast werken we natuurlijk aan praktische zaken zoals het opstellen van Engelstalige contracten. Dat soort dingen maken het werk van onze collega’s en opdrachtgevers een stuk makkelijker. Daar doen we het voor.”

Alyanne: "Het mooiste is toch dat je mensen ziet groeien!"

Persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen tijd heeft Alyanne een mooie ontwikkeling mogen doormaken. Van meewerkend voorvrouw naar manager. Dat vraagt om bewustwording van je eigen werkwijze. Meer loslaten en meer verantwoordelijkheid geven aan de collega’s. Het gaat Alyanne goed af. “Ja, dat is een mooi proces. Ik hield van een dagje ‘rammen’. Hard werken en zoveel mogelijk to-do’s afvinken. Nu stuur je meer op hoofdlijnen. Dat is een heel andere manier van werken.” Het team pakt hun verantwoordelijkheden erg goed op. Daar is Alyanne erg trots op. “Ik vind het ook erg belangrijk dat ik ze op persoonlijk vlak een stap verder breng. Het mooiste is toch dat je mensen ziet groeien!”

Ook werken bij Westerduin? Bekijk alle vacatures.