03-01-2023

Angelo vertelt over zijn rol als vestigingsmanager

Angelo vertelt over zijn rol als vestigingsmanager
Angelo vertelt over zijn rol als vestigingsmanager

"Leren doe je door vallen en opstaan."

Angelo (34) is sinds januari dit jaar werkzaam bij Westerduin als vestigingsmanager. Nu, bijna een jaar later, wordt hij ook manager voor vestiging Nijmegen. Hij vertelt over deze rol in dit interview.

Wat spreekt je aan in de uitzendbranche?

Ik vind de dynamiek en de snelheid in de uitzendbranche leuk, elke dag is anders. Daarnaast hou ik van het maatschappelijk karakter. Een vakkracht blij maken met een passende baan waar zij hun brood mee verdienen, daar haal ik voldoening uit.

Wat vind je leuk aan werken bij Westerduin?

Tijdens mijn eerste gesprek met Tineke en Gert voelde ik direct een klik. Ze keken naar mijn kwaliteiten en hoe we die kunnen inzetten binnen de organisatie. Dat sprak mij direct aan.

Direct na ons gesprek werd ik teruggebeld voor het inplannen van een tweede ontmoeting. Dit typeert de uitzendbranche: snel schakelen. Doordat directie mij vertrouwen gaf om manager te worden, ging ik er vol voor. Ik dacht ‘voor deze organisatie wil ik door het vuur.’

Wat vind jij leuk aan je functie als manager?

Samen met een team bouwen en alle neuzen dezelfde kant op krijgen.

Ook breng ik graag mijn kennis en ervaring over naar de medewerkers om hen beter te maken in hun werk. Daarnaast heb ik altijd geleerd door vallen en opstaan. Mijn teams moeten eerst zelf proberen.

Wat maakt een manager een goede manager volgens jou?

Als manager moet je goed luisteren naar de signalen in je team. Ook moet je als voorbeeld fungeren. Meewerken is belangrijk, want zo creëer je draagvlak binnen het team.

Hoe weet jij elke dag jouw teams te enthousiasmeren?

Door tussen het harde werken door ook te ontspannen. Dit doen we door een potje darten of tafelvoetballen. En soms is het een kwestie van relativeren. We werken met mensen, dit betekent dat niet altijd alles gaat zoals we willen. Ik vraag altijd ‘hadden we er invloed op? Nee? Laat het dan gaan.’

Je gaat twee vestigingen aansturen, waar kijk je naar uit?

Ik heb er zin in om lekker te knallen met beide teams. En dat we met een biertje in ons hand terug kijken op een bewogen en leerzaam jaar.

Wil jij werken bij een organisatie waarbij je groeit als persoon en (young) professional? Bekijk dan onze huidige vacatures via onderstaande knop.