17-05-2023

Westerduin gaat werken met Apollo Jobs

Westerduin gaat werken met Apollo Jobs
Westerduin gaat werken met Apollo Jobs

Westerduin is altijd op zoek naar mogelijkheden om onze klanten nog beter te kunnen adviseren en helpen. Om die reden startten we een pilot met de AI Apollo Jobs met als doel het proces rond het matchen van vacatures en vakkrachten nog efficiënter in te richten. De eerste reacties zijn veelbelovend. Zo vindt collega Manouk het erg handig: “Wat ons normaliter een halve dag kostte, lukt nu in 2 seconden!”.

Hoe werkt AI Apollo Jobs voor Westerduin?

Apollo Jobs is een ‘AI’ die de CV’s uit onze database binnen no-time kan doorlezen en de geschiktheid kan analyseren voor een bepaalde vacature. Het is ontwikkeld om recruiters te helpen bij het efficiënt doorzoeken en beoordelen van de vele CV's in hun database. Als recruiter werk je natuurlijk met een zoek-tools maar er komt nog steeds veel handmatig werk bij kijken. Collega Bart ziet Apollo Jobs als meer dan een doorsnee zoekmachine: “Apollo helpt ons om niet alleen de kandidaat bij de vacature te vinden, maar ook de vacature bij de kandidaat.”

Nog meer tijd en aandacht voor kandidaten

Apollo Jobs helpt onze recruiters door de meest aansluitende CV’s voor te stellen. Dit bespaart collega’s veel tijd bij het doorzoeken en beoordelen van CV's, en stelt hen in staat meer tijd te besteden aan de menselijke kant van het wervingsproces, zoals persoonlijk contact met kandidaten. Voor collega's van Westerduin betekent het gebruik van Apollo Jobs dus dat het tijdrovende werk van het doorzoeken en beoordelen van CV's wordt overgenomen door de computer. Het systeem is ook in staat om nauwkeuriger en sneller te werken dan zelfs de meest ervaren recruiters, waardoor de kwaliteit en efficiëntie van het wervingsproces wordt verbeterd.

Waardevolle business partner voor onze klanten

Ook voor klanten lijkt de inzet van Apollo Jobs positief. Zo krijgen ze sneller toegang hebben tot de meest geschikte kandidaten uit de database van Westerduin. Dit kan leiden tot een kortere tijd om vacatures te vervullen. Westerduin kan op deze manier een nog waardevollere partner worden voor recruitment-vraagstukken.

Mee met AI-ontwikkelingen

Het is belangrijk dat Westerduin altijd up-to-date blijft en met de nieuwste ontwikkelingen in de branche en klanten de beste service biedt. Het gebruik van AI stelt Westerduin in staat om de database sneller en nauwkeuriger te doorzoeken en te beoordelen, waardoor het wervingsproces efficiënter en effectiever wordt. En daar is iedereen mee geholpen.

Neemt AI straks alles over?

Het vak van recruiter draait nog steeds om menselijk contact en inzicht. AI kan het werk van recruiters vergemakkelijken, maar het kan de menselijke touch niet vervangen. Kortom, Apollo Jobs lijkt een waardevol hulpmiddel voor Westerduin en haar klanten bij het vinden van de meest geschikte kandidaten voor vacatures. Het stelt recruiters in staat om efficiënter en effectiever te werken, terwijl het menselijke aspect van het wervingsproces behouden blijft en zelfs nog beter wordt.