11-09-2023

Terug van weggeweest en het voelt als thuiskomen

Terug van weggeweest en het voelt als thuiskomen
Terug van weggeweest en het voelt als thuiskomen

Na een klein jaar is Justin Evers weer terug op het Westerduin-honk. Dat voelt als thuiskomen. Alsof ik slechts een weekje op vakantie was geweest. Ik ben heel blij dat ik weer bij Westerduin aan de slag ben.” Lange tijd werkte Justin op verschillende functies binnen Westerduin. Van sales tot management. Op dit moment is Justin is als corporate recruiter verantwoordelijk voor het enthousiasmeren van nieuwe collega’s voor de Westerduin vestigingen. “Je bent als het ware een ambassadeur van je organisatie. En zo heb ik me altijd al gevoeld. Ik voel me zo één met Westerduin. De organisatie staat heel dicht bij mij”.

Enthousiast

Bijna elke dag is Justin Evers op het hoofdkantoor van Westerduin in Veenendaal te vinden. “En de afgelopen tijd ben ik lekker vroeg. Dat komt door onze kleine van 9 maanden. Zij zorgt wel dat ik om rond achten al op kantoor ben”, lacht Justin. “Ik ben graag onder de mensen. Ik hou van de energie en reuring. Ook het bezoeken van vestigingen behoort tot mijn taken. Zo houd ik gevoel met de teams daar. Belangrijk, want ik zoek vooral nieuwe Westerduin collega’s voor onze vestigingen. Een groot voordeel is dat ik bekend ben met het werk, dat heb ik jarenlang zelf gedaan. Van nature ben ik erg enthousiast over Westerduin en de collega’s voelen als een familie voor mij. Die combinatie van enthousiasme en ervaring is goud”.

Persoonlijke ontwikkeling

“Bij Westerduin voel ik me op mijn gemak. Je mag zijn wie je bent. Met al je successen maar ook als je een keer een fout maakt. We doen het echt samen. Met elkaar. En als je een goed idee hebt, dan kun je dat uitvoeren. Tegelijkertijd heb ik altijd een honger naar ontwikkeling en vind ik zelfreflectie erg belangrijk. Je leert altijd alles wat je meemaakt. Terugkijken helpt mij. Wat kun je ervan leren? Waar stond je toen? Hoe zou je dat nu aanpakken? Dat houdt me veel bezig. Ik lees graag boeken die hierover gaan. Super om te merken dat Westerduin die ontwikkeling ook faciliteert. Het eerste wat mijn manager zei: “Als je een opleiding wil doen, roep maar!”. Dat past heel goed bij mij”.

Ook op maandag kan die bbq aan

“Westerduin voelt als mijn tweede thuis. Dat zei ik onlangs nog tegen mijn vrouw. Dat is best bijzonder, toch? Daarom voelt mijn werk-privé balans zo goed, denk ik. Ik kan overigens mijn werk prima even naast me neerleggen als ik thuiskom. Ik houd van sporten, voetballen op woensdag en zaterdag, hardlopen en gezelligheid met mijn gezin, familie en vrienden. Je moet je momenten in het leven pakken. Waarom wachten met het aanzetten van je barbecue tot het weekend? Dat kan ook prima op maandagavond. Zo houd je het leven leuk, het is immers een feestje.”

Trends in recruitment

“Het is natuurlijk een mooie tijd om recruiter te zijn. Er is veel werk. Vanuit Westerduin helpen we onze klanten hier graag mee. Ook voor Westerduin zelf vinden we het vinden van de juiste persoon op de juiste plek heel belangrijk. We besteden veel tijd en aandacht aan de ontvangst en zogenaamde onboarding. Ik check na een paar weken altijd even of een nieuwe collega zich welkom voelt. Dat vind ik belangrijk. Trends en ontwikkelingen in ons vakgebied vind ik reuze interessant en daar verdiep ik me graag in. Iedereen heeft eigen drijfveren om zijn of haar werk te doen. Je ziet dat steeds meer andere aspecten van werk -naast het salaris - belangrijk worden. Bijvoorbeeld een goede werk-privebalans. Of flexibiliteit, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en iets betekenen voor de samenleving. Bij Westerduin vind je al die aspecten terug.”

Jongeren helpen

“Ik maak in mijn privé-tijd deel uit van het WAY team bij Mozaïek 0318 in Veenendaal. Dat staat voor We are Young. Regelmatig help ik daar jongeren. We gaan gesprekken aan met jongeren die tegen dingen aanlopen in hun leven. De gesprekken gaan over heel uiteenlopende onderwerpen. Dat kan zijn over een scheiding van hun ouders, dat kan zijn over een ruzie met een vriend of vriendin, een laag zelfbeeld of geloofsvragen. We zijn geen hulpverleners maar staan naast ze en horen en zien ze. Zelf heb ik al op jonge leeftijd bedacht dat ik dit graag wilde doen voor jongeren die het even moeilijk hebben. Het leven heeft zoveel moois te bieden maar soms gebeuren dingen. Daar kun je van leren. Gelukkig kan ik op deze manier mijn bijdrage leveren.”

Om even van de gelegenheid gebruik te maken…

“Om even van deze gelegenheid gebruik te maken”, Justin blijft op en top recruiter. “We zoeken nog een accountmanager voor de vestiging Nieuwegein! Een supermooie job met veel bestaande waardevolle klanten en ook heel veel ruimte voor nieuwe business. Stuur mij gerust een berichtje, als je meer wil weten. Doen we even een bakkie”.