06-09-2022

Lars over zijn baan in de bouw

Lars over zijn baan in de bouw
Lars over zijn baan in de bouw

Lars over zijn baan in de bouw

Wat houdt jouw werk in?

“Momenteel boor ik gaten voor elektra in nieuwbouwwoningen. Ik werk bij Dikkerboom betonboringen, de naam zegt het al: ik boor in beton. De werkzaamheden verschillen van zaagwerk tot sleuven maken en boren. Dit doe ik bij bedrijfspanden, woningen, van alles. Ik ben ook weleens bij iemand langs geweest om een airco op te hangen. Je kan het zo gek niet bedenken!”

Wat vertel je op feestjes over je werk?

“Ik vind het heel mooi dat iedereen op de bouw voor elkaar klaarstaat. Wij helpen elkaar en zetten een stapje extra om het werk af te krijgen. Als je sociaal bent dan maak je snel contact op de bouw, dat maakt het werk gezellig. En het is heel gevarieerd werk. Ik boor bijvoorbeeld niet alleen gaten. Het is zoveel meer dan dat. Er zit heel veel werk eromheen.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“De afwisseling vind ik leuk. Ik zit nu 3 maanden op deze bouw en daarna weer op een ander project. Daarnaast is het een heel collegiaal beroep. We werken nu met een kei leuke groep. Daarnaast vind ik het leuk om van niets iets te maken. Het is best zwaar werk, maar als je je gereedschap goed gebruikt, is het een stuk gemakkelijker.”

Zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het vakgebied?

“Doorgroeien is zeker mogelijk. Als je begint krijg je een opleiding en start je onderaan de ladder. Wanneer je het vak goed beheerst krijg je alle mogelijkheden voor doorgroeien en specialiseren. Veel opties dus.”

Benieuwd naar vacatures in de bouw? Check al onze vacatures in de bouw.