11-01-2024

Laurens Mulder: “Kansen zien én pakken”

Laurens Mulder: “Kansen zien én pakken”
Laurens Mulder: “Kansen zien én pakken”

Vanaf afgelopen jaar is Laurens Mulder key accountmanager bij Westerduin. Hij is daarmee verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van de relaties met klanten van Westerduin. Daarnaast spreekt hij vaak met vestigingsmanagers en accountmanagers om te kijken waar nieuwe kansen liggen. Een dubbelrol die hem op het lijf geschreven is. “Ik houd ervan om commercieel te denken. Vanuit Westerduin maar ook voor de klant. Deze uitdaging geeft me energie.”

Jongensdroom

Zijn ambitie om vertegenwoordiger te worden bij een groot merk te werken wordt vervuld. Lange tijd werkt hij voor Procter & Gamble als accountmanager. Hij bezoekt supermarkten en drogisten door het hele land. Uiteindelijk wordt hij field sales coach voor Heineken en Vrumona. In die rol coacht hij de merchandisers om hun bezoeken in de supermarkt zo succesvol mogelijk te laten verlopen. “Ja, ik vind het ontzettend leuk om kennis en ervaring te delen. Ook nu bij Westerduin vind ik dat gaaf”.

Vrijheid en verantwoordelijkheid

Inmiddels heeft Laurens een aantal functies binnen Westerduin bekleed. De rol van key accountmanager past Laurens erg goed. Hij heeft veel vrijheid om zijn werk naar eigen inzicht in te richten. Per week maakt hij een inschatting waar hij het meest van toegevoegde waarde kan zijn. Waar liggen de meeste kansen? Dat kan zijn met een nieuwe opdrachtgever om tafel of met een accountmanager op stap naar een bestaande klant. Het resultaat - voor Westerduin, de klant én de vakkrachten - is wat telt. Die vrijheid vindt Laurens belangrijk: “Ik krijg veel energie van het opzetten en onderhouden van de samenwerking met onze opdrachtgevers.”

Ambitie voor Westerduin

Laurens is altijd op zoek naar waar het nog beter kan, vooral op het commerciële vlak. “Het binden voor de lange termijn van mooie opdrachtgevers is belangrijk voor hem. “Het is fijn om langdurig met opdrachtgevers te werken. Zo leer je elkaar goed kennen en weet je precies wat je aan elkaar hebt.” Er gaat vaak meer tijd in het voortraject zitten maar het levert uiteindelijk veel op. “Ik houd van de combinatie van snel resultaat en lange termijn trajecten.”

Blij met deze kans

Hij is blij dat hij deze kans krijgt bij Westerduin. Zijn eerste indruk van Westerduin was dan ook prettig. Fijne collega’s waarbij hard werken én het gezellig hebben met elkaar centraal staan. “Nog steeds vind ik het erg fijn om op de vestigingen aan het werk te zijn. “Het is in mijn ogen belangrijk om met je collega’s te kunnen lachen en relativeren. We doen het altijd samen en dat is erg fijn.”

Ook werken bij Westerduin? Bekijk alle vacatures.