03-01-2023

Mirjam vertelt over haar functie switch

Mirjam vertelt over haar functie switch
Mirjam vertelt over haar functie switch

Open vacature

De functie van corporate recruiter stond al even open toen Mirjam erop geattendeerd werd. “Toen ik de vacaturetekst las, werd ik niet direct aangesproken”. Toch ging Mirjam een oriënterend gesprek aan. “Binnen dat gesprek werd ik enthousiast over de functie. Deze maand (maart) begin ik en ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging”.

Functieomschrijving

Het enthousiasme van Mirjam werd gewekt toen bleek dat deze functie haar meer verdieping en uitdaging bood. De functie richt zich voornamelijk op het werven van nieuwe medewerkers, maar daarnaast gaat het ook over goed werkgeverschap en ‘employer branding’ . “Ik vind het heel leuk om daarover na te denken en vorm aan te geven. De diversiteit in de functie spreekt mij aan en brengt ook een stuk verdieping ten opzichte van mijn huidige functie. Ik vind het leuk om te kijken hoe wij ons als werkgever kunnen profileren om daarmee de instroom van nieuw personeel soepeler en makkelijker te laten verlopen”.

Persoonlijke touch

Binnen zowel de labels Westerduin als Adhocdocent is persoonlijke aandacht ‘key’. Mirjam ziet in deze functie veel mogelijkheden om, juíst met persoonlijke aandacht voor de ander, deze functie vorm te geven. “Ik wil de ander écht zien. Daarmee bedoel ik dat je echt luistert naar de ander en daarop anticipeert. Juist in een selectieproces denk ik dat het heel belangrijk is om te horen wat de ander zegt en hier ook iets mee te doen. Dus niet alleen functies willen vullen, maar ook het beste voor de kandidaat te zoeken. Persoonlijk betrokken zijn vind ik belangrijk. Daarnaast kan de start van iemand ook heel bepalend zijn voor hoe hij/zij in zijn/haar functie start. Daarom denk ik dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat iemand goed ontvangen wordt in een team en zaken geregeld zijn. Even een appje sturen na iemand zijn/haar eerste werkdag kan ook bijdragen aan het gevoel gezien te worden. Ik denk dat je o.a. in de onboarding het verschil kan maken”.

Wil jij Mirjam ontmoeten voor een gesprek over baanmogelijkheden binnen Westerduin?
Neem contact op met Mirjam voor een vrijblijvend gesprek op het hoofdkantoor in Veenendaal.