03-01-2023

Next, anderhalf jaar later

Next, anderhalf jaar later
Next, anderhalf jaar later

“Positieve impact is voor ons goudeerlijk zijn.”

In de zomer van 2021 startten Harm de Wild, Arend-Jan Noordam en Martijn Peek Westerduin Next. Een label binnen Westerduin gericht op het bemiddelen van kantoor-en bureaufuncties, MBO 4+ en leidinggevende functies. Met de oprichting van Next zijn drie ondernemers geboren, want Harm, Arend-Jan en Martijn hebben aandelen binnen het bedrijf. Het stimuleren van ondernemerschap was één van de redenen voor de oprichting van Next. Ook wilde Westerduin opdrachtgevers een verlengstuk bieden m.b.t. de werving voor hogere functies en eigen medewerkers een doorgroeimogelijkheid geven.

Waar Next anderhalf jaar geleden begon met deze drie mannen is het team inmiddels verdubbeld met de komst van Bart, Mahdi en Rochelle.

Een andere manier van bemiddelen

Het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Martijn vertelt “In het begin was het echt zoeken. Het is anders bemiddelen dan voor het label Westerduin. Mensen zijn op zoek naar een volgende stap in hun carrière en hebben al een mooie baan. Er moet dus iets goeds tegenover staan. Daarnaast ben je veel meer gericht op een cultuurmatch. Een productieleider bepaalt de sfeer in een bedrijf, dus je wilt dat iemand past binnen de bedrijfscultuur. Dit leren aanvoelen was een proces van vallen en opstaan. Dat was heel leuk en soms heel frustrerend.”

Arend-Jan vertelt; “kandidaten en klanten weten ons goed te vinden. Mensen bellen ons soms na langere tijd weer terug, omdat ons intakegesprek hen is bij gebleven.” Harm vult aan; “Positieve impact is voor ons goudeerlijk zijn. We zeggen bijvoorbeeld eerlijk tegen een kandidaat; Hier ga je het niet naar je zin hebben.”

Jullie meest memorabele moment?

De mannen weten het direct. Met een grote glimlach vertelt Harm: “Door een tip van een collega uit Tiel kregen we een mooie kandidaat doorgestuurd voor een lastig in te vullen vacature. We hadden de opdrachtgever net verteld hoe lastig dit is, maar toen vonden wij iemand. De kandidaat bleek perfect te passen! Lang verhaal kort: De kandidaat tekende zijn contract al binnen 72 uur. Als dank voor de gouden tip bezorgden wij vanuit Next 5 kratten bier bij team Tiel.”

Inmiddels heeft vestiging Next al zo’n 18 klanten blij gemaakt met 50 medewerkers. Niet alleen in het maken van de perfecte match zijn de mannen fanatiek. Ook als het gaat om karten, hebben de mannen een gezonde concurrentiestrijd. Tussen Harm en Martijn staat het nu 2-1. “De laatste keer scheelde het 5 honderdsten!”, aldus Martijn. Iedere nieuwe collega wordt dan ook onderworpen aan een race op de kartbaan.

Gaan voor goud

Harm, Martijn en Arend-Jan gaan voor goud. Harm legt uit; “Wij hebben een ambitieuze visie. Onze visie heet 25 in ’25. Dit houdt in dat wij 25 medewerkers in dienst hebben in het jaar 2025. Waarbij verantwoord groeien leidend is. Wij zijn hartstikke blij dat we na anderhalf al met 6 medewerkers actief zijn. Tot slot; We hopen in de komende jaren nog veel nieuwe aanwas te mogen verslaan op de kartbaan.

Houd jij wel van wat competitie? Neem contact op met team Next en maak je volgende stap.

Westerduin Next
Max Planckstraat 2
6716 BE Ede
0318 – 26 11 33

Is dit niet iets voor jou maar perfect voor een vriend(in)? Deel het!