14-02-2023

Ondernemen binnen Westerduin

Ondernemen binnen Westerduin
Ondernemen binnen Westerduin

Ondernemen wordt binnen Westerduin aangemoedigd. De vier pijlers van Westerduin luiden dan ook: LEOO. Dit staat voor Lef, Enthousiasme, Ondernemerschap en Oog voor de ander. Harmen Golstein vertelt hoe hij ondernemerschap concreet vormgeeft op zijn vestiging in Nijkerk.

“Ik onderneem binnen Westerduin middels een franchise constructie. Dit maakt mij mede-eigenaar van deze vestiging. Het voordeel van franchise ondernemen is dat ik onderdeel ben van een groter geheel: een grote naam die al meer dan 15 jaar bestaat. Met deze naamsbekendheid weten klanten en kandidaten je sneller te vinden. Daarnaast kan ik gebruik maken van alle faciliteiten van Westerduin, zoals het inwinnen van marketingadvies. Ook maak ik gebruik van de systemen en verzorgt de backoffice alle administratie. Ook is het fijn om met veel collega’s op verschillende niveaus te sparren. Tenslotte vind ik het erg gaaf om als ondernemer ook direct manager te zijn. Je werkt al vrij snel met meerdere teamleden samen. Zo word ik niet alleen uitgedaagd als ondernemer maar ook als manager.”


Juiste stap
De bovengenoemde voordelen en het ondernemende karakter van Harmen waren de juiste ingrediënten om deze stap te maken. “Ik droomde er altijd al van om iets voor mijzelf op te starten. Als Westerduin mij deze kans niet had geboden, was ik waarschijnlijk in de toekomst op een andere manier voor mijzelf begonnen.”


Franchise ondernemen zorgt ervoor dat Harmen meer energie krijgt van zijn werk. “Ik heb meer motivatie en energie om mijn werk te doen. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, daardoor ligt dit mij goed. Ook ben ik prestatiegericht, dat past bij ondernemen. Als mede-eigenaar maak ik nu bewustere keuzes. Ik kan mijn commerciële instelling nog beter benutten en ik denk meer in mogelijkheden. Dit alles maakt mij creatiever. Mijn team en ik zijn gemotiveerd om nét een stapje harder te zetten. Zowel de klant als kandidaat heeft hier uiteindelijk profijt van.”

Dankbaar en trots
“Ik ben dankbaar voor deze kans en trots dat ik mijzelf franchiseondernemer mag noemen. Ik deel dit graag met bekenden, daarbij vertel ik hun graag over mijn tijd bij Westerduin, eerst als accountmanager en vervolgens als ondernemer. Ik enthousiasmeer en inspireer anderen graag. Inmiddels ben ik vijf en half jaar werkzaam binnen Westerduin en heb veel stappen mogen maken. Het is fijn dat Westerduin zoveel doorgroeimogelijkheden biedt.”

Toekomstdromen
Bij de vraag of er plannen zijn voor de toekomst zegt Harmen “Ik wil graag verder groeien en uitbouwen. Voor nu is dat Westerduin Nijkerk verder op de kaart zetten. Westerduin is een sterk groeiende organisatie, daarom is er altijd perspectief voor nieuwe dingen. Voor mij is het goed om ambities te blijven hebben. Dit houdt mij extra scherp en gemotiveerd! Als ik nog een keer mocht kiezen, zou ik opnieuw kiezen voor een franchise constructie binnen Westerduin.”

Ben jij ondernemend ingesteld? We zoeken nog een manager voor onze vestiging in Nieuwegein. Bekijk de vacature voor vestigingsmanager Nieuwegein.

Is dit niet iets voor jou maar perfect voor een vriend(in)? Deel het!