03-01-2023

Samenwerking Stichting Present

Samenwerking Stichting Present
Samenwerking Stichting Present

Wat doet Stichting Present?

Ineke vertelt “Stichting Present slaat de brug voor mensen die hulp nodig hebben, naar de mensen die hulp bieden. Dit doen wij via officiële instanties. Voor mensen zonder netwerk, beperkte financiën, met ziekten of een beperking. Wat bijzonder is: onze projecten kan je eenmalig doen. Wij zetten mensen in op een project die een kop en een staart heeft. Daarbij zetten we het aanbod centraal. Dat betekent dat een groep zelf mag kiezen wat voor project ze willen doen. Wij bieden keuze uit: handen uit de mouwen klus of een sociaal project.”

Hoe is de samenwerking tussen Stichting Present en Westerduin tot stand gekomen?

“Westerduin werkt 4 jaar samen met Stichting Present. Tineke Boom (directie Westerduin) werkte ooit zelf bij Stichting Present en zo kennen we elkaar. Zowel Present als Westerduin willen graag positief impact maken op hun omgeving. We geloven beiden dat we als mensen elkaar veel te bieden hebben. Vanuit gesprekken over dat gedeelde verlangen en over de wens van Westerduin om maatschappelijk heel concreet betekenisvol te zijn, is de Westerduin Doet-dag ontstaan.

Wat levert de Doet-dag op? 

“Het heeft zowel veel impact op de hulpontvanger, maar ook zeker op de groep die hulp komt bieden. Het blijft voor mij altijd bijzonder om te zien dat wanneer mensen terugkomen ze zelf ook onder de indruk zijn van wat ze gezien en meegemaakt hebben. Veelal ervaren mensen het echt als een verrijking. We oordelen in deze wereld soms snel. Maar zodra je achter de voordeur bent geweest of iemands persoonlijke verhaal gehoord hebt, zorgt dat vaak voor een ander beeld. Je krijgt meer begrip voor de ander. Dat zien we, naast het klaren van de concrete klus, ook echt als winst”.

Wil jij werken bij een organisatie die positieve impact wilt maken? We zoeken nog collega’s!