26-08-2022

5 sollicitatie tips voor een schot in de roos!

5 sollicitatie tips voor een schot in de roos!
5 sollicitatie tips voor een schot in de roos!

Niet elke sollicitatie is meteen een schot in de roos, maar deze tips gaan jou zeker helpen!

Binnen twee seconden heeft iemand een eerste indruk van jou gemaakt. Dat is snel! Bereid je daarom goed voor! Lees hier hoe jij tijdens jouw eerste sollicitatiegesprek een verbluffende indruk maakt.

Tip 1: Ken de organisatie beter dan zijzelf..

Gefeliciteerd! Je mag op sollicitatiegesprek. De eerste belangrijke tip: Lees je in. Voorbereiding is het halve werk. Doe research naar de organisatie waar jij op gesprek gaat. Google het bedrijf, bekijk de socials en check de vacature zodat je precies kan uitleggen wat jou zo aanspreekt in deze functie. Niet onbelangrijk; Onthoud de naam van jouw contactpersoon goed. Check dit nog even voordat je het bedrijf binnenstapt. Beetje lullig als je Gert moet spreken maar bij de receptie vraagt naar Bert.

Tip 2: Kleed je op je paasbest

Denk een avond van tevoren na over jouw kledingkeuze en leg dit alvast klaar. Trek een nette broek en een mooie trui aan, dat komt verzorgd over. Om je outfit kracht bij te zetten, spuit je nog een lekkere parfum of deodorant op. Oftewel, zorg ervoor dat je er gewoon verzorgd uitziet én ruikt ????.

Tip 3: Kom op tijd

Een sollicitatiegesprek is an sich al spannend zat. Ontneem jezelf nog meer stress door op tijd te vertrekken. Om te voorkomen dat je te laat komt check je een avond van tevoren jouw reistijd. Dat scheelt je een hoop uitzoekwerk op de dag zelf. Reken tien minuten bovenop de reistijd zodat je rustig een parkeerplek kunt vinden of de juiste ingang kunt zoeken. Dreig je toch te laat te komen? Bel meteen je contactpersoon!

Tip 4: Verwijder die (iets te) gekke foto’s

Veel werkgevers bekijken tegenwoordig jouw social media accounts voorafgaand aan het sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat er geen gekke foto’s op staan en stel je account zo in dat alleen vrienden jouw informatie kunnen zien. Je stapavondjes hoeven niet tot in detail in beeld voor jouw toekomstig werkgever?

Tip 5: Be that nerd! Stel vragen!

Aan het einde van een sollicitatiegesprek is er altijd ruimte voor vragen. Zorg dat ze jou onthouden door een originele vraag te stellen of toon lef door te informeren naar de vervolgstappen.

Na het lezen van deze tips maak jij zeker een verbluffende indruk en rock jij dat sollicitatiegesprek!

Is dit niet iets voor jou maar perfect voor een vriend(in)? Deel het!