23-05-2023

Westerduin is een Great Place to Work

Westerduin is een Great Place to Work
Westerduin is een Great Place to Work

Gerianne: “Westerduin is met een 8,1 een Great Place to Work. Daar zijn we allemaal supertrots op”

Onlangs ontvingen alle afdelingen en vestigingen van Westerduin tegelijkertijd een taart voor een belangrijk vier-momentje. HR-manager Gerianne vertelt trots: “Dat was een verrassing voor al onze collega’s. We hebben namelijk wederom officieel ons certificaat Great Place to Work ontvangen. Heel blij mee! Dat betekent dat Westerduin een hele fijne plek is om te werken. Daar doen we ook flink ons best voor. Een van onze strategische doelstellingen is goed werkgeverschap. We zijn daarom extra blij dat we het gemiddelde cijfer van een 8,1 te pakken hebben. Dat moesten we natuurlijk met z’n allen vieren.”

Officiële certificering

Gerianne: “Jaarlijks onderzoeken we hoe onze werknemers het vinden om bij ons te werken. Dat pakken we serieus aan. We doen dat met de wetenschappelijk onderlegde Great Place to Work methodiek. Het onderzoek richt zich op een aantal aspecten in je bedrijf: kameraadschap, trots, eerlijkheid, respect en geloofwaardigheid. Aan de hand van stellingen reageren onze werknemers. Zo hebben we op basis van meetbare resultaten een indruk van ons werkplezier. Vinden we erg belangrijk. Je kunt je met recht een Great Place to Work noemen als je dit certificaat ontvangt.”

Nicole de Ligt: Wist je dat ik altijd al bij Westerduin AdHoc wilde werken voor de prettige en gezellige cultuur? Inmiddels werk ik er 5 jaar met veel plezier. Ik heb in die tijd verschillende functies gehad en op dit moment sta ik op het punt een nieuwe uitdaging aan te gaan als HR-adviseur. Gelukkig kon ik binnen Westerduin blijven voor mijn volgende carrièrestap, dat wilde ik erg graag.”

Aan de slag

“Na het behalen van zo’n mooi resultaat zijn we natuurlijk erg blij. Als onze mensen lekker in hun vel zitten, zijn ze ook productiever. Dat werkt natuurlijk twee kanten op. We zitten niet stil en gaan met alle resultaten aan de slag. We hebben inzicht gekregen in onze sterke punten. Kameraadschap is daar bijvoorbeeld één van. Daarin komen de thema’s ‘jezelf zijn’, ‘verbinding’ en ‘op elkaar kunnen rekenen’ in terug. Ook weten we ook waar we nog gerichte stappen kunnen zetten. Op dit moment zijn we met een team van collega’s aan het kijken hoe we die stappen vorm kunnen geven. Ook dat doen we samen, want juist het gesprek hierover is belangrijk. We geloven dat je mét elkaar Westerduin bent en dat je samen tot de beste resultaten komt. Dat hangt niet aan een bepaalde functie.”

Eduard Vollbehr: “Je kunt hier echt jezelf zijn, dat vind ik zo prettig. Persoonlijke aandacht en oprecht contact staan centraal, met collega’s én leidinggeven. Professioneel maar warm. Het is een veilige werkomgeving waar je ook fouten kan en mag maken. Dat is wat Westerduin voor mij met recht een Great Place to Work maakt.”

A Great Place To Work: 94% zegt ja!

“Wist je dat 94% van onze werknemers Westerduin een Great Place to Work vindt? Dat was de uitslag van het antwoord op de afsluitende vraag van het onderzoek. Dat is toch heel erg fijn om te zien en merken. En natuurlijk onze uitdaging om vast te houden en nog verder te verbeteren. Je merkt dat iedereen er graag mee aan de slag gaat dus dat komt zeker goed!”

Anja Habermehl: “Westerduin was de eerste werkgever na mijn studie. Dat is natuurlijk best spannend: waar kom je terecht? Ik merkte gelijk dat ik door de informele, prettige sfeer heel snel opgenomen werd in team. Zo gaat het niet alleen bij ons op de vestiging maar bij heel Westerduin, op elke vestiging en het hoofdkantoor. Waar je ook heen gaat, je kunt met iedereen gemakkelijk contact maken.”

Krijg je ook zin om bij Westerduin te werken? Je bent welkom! Neem contact op met onze recruiters Mirjam en Justin door te bellen naar 06-59885656 of te mailen naar [email protected]

Bekijk onze vacatures hier.